dimarts, 28 d’agost del 2012

Abellerols a la nova bassa

Aquesta tarda ens hem reunit alguns membres del Grup en Can Manent (Angel, Ignasi i Antonio). Hem quedat per veure'ns de nou després de les vacances i poder xerrar una estona i gaudir de pas de l'espectacle que ens ha ofert la nova bassa. Poc té a veure la imatge que oferia la bassa fa uns mesos, quan el nostre company Angel la va construir. Llavors era una bassa recentment creada, sense vegetació cap. Ara és un punt vital per a la fauna.

Angel comprobant l'estat de la futura bassa, fa uns mesos. Foto Ignasi T.
 
Aquest es l'aspecte de la bassa actualment. Preciosa. Foto Ignasi T.

Una altra foto de la bassa. Ignasi T.

 Aus residents i migratòries troben aquí un refugi vital en el qual proveir-se d'aliment i en el qual poder refrescar i netejar el seu plomatge. Abellerols, orenetes i orenetes cuablanques ens han delectat amb les seves acrobàcies i capbussades.
Com gairebé sempre, Ignasi va proposar muntar alguna xarxa per intentar anellar abellerols, i així ho vam fer. Tot i que disposàvem de poc temps, muntem dues xarxes de dotze metres i en una hora i mitja hem pogut capturar 5 abellerols, 1 boscarla de canyar, 2 orenetes cuablanca i 2 orenetes comunas.

Un dels cinc abellerols anellats aquesta tarda. Foto Ignasi T.

 Grup d'esplugabous sobrevolant la bassa. Foto A. España


Ara que hem vist la importància de la nova bassa, estem desitjant que baixin el gruix d'aus migratòries i gaudir de l'espectacle que ens ofereix la naturalesa cada any... la migració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada