dimarts, 28 d’octubre del 2008

riu Congost, 9 de novembre 2008

Aquest matí s'ha realitzat una matinal d'ornitologia al riu Congost, al seu pas per Granollers (Vallès Oriental). Activitat organitzada pel Grup d'Ornitologia del Tenes amb la col·laboració del DRAG (Defensa del rèptils i amfibis de Gallecs), el Grup Meles Meles i PARUS, i inclosa dins el programa de sortides de natura de l'Àrea de Ciències Naturals del Museu de Granollers.

Durant el matí s'han desenvolupat diverses activitats, com anellament científic d'ocells, tallers de construcció de menjadores per ocells, caixes-niu, i recorreguts pel riu per tal d'observar les aus de la zona. A la fotografia podeu veure al nostre company Jordi Rodríguez, entrevistat per la Televisió de Granollers.

Tot i que la vegetació dels marges del riu va quedar arrasada per les darreres pluges i la conseqüent crescuda del riu Congost, durant la sessió d'anellament s'han capturat 25 ocells de 12 espècies diferents:

- esplugabous (Bubulcus ibis) -- 1
- blauet (Alcedo atthis) -- 2
- titella (Anthus pratensis) -- 1
- cuereta blanca (Motacilla alba) -- 1
- cuereta torrentera (Motacilla cinerea) -- 2
- rossinyol bord (Cettia cetti) -- 1
- mosquiter comú (Phylloscopus collybita) -- 3
- pit-roig (Erithacus rubecula) -- 6
- cotxa-fumada (Phoenicurus ochruros) -- 1
- mallerenga carbonera (Parus major) -- 1
- pardal comú (Passer domesticus) -- 2
- bec de corall senegalès (Estrilda astrild) -- 4

Allà ens hem trobat, per part de PARUS, Antonio España, Jordi Rodríguez, Pere Miralles, Ángel Fernández, Ignasi Toranzo (autor de les fotografies) i Carles Furquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada