dilluns, 12 de gener del 2009

Montifringilla nivalis, 10.01.2009

Continuem amb noves informacions del seguiment dels pardals d'ala blanca (Montifringilla nivalis) hivernants que, des del Grup de Natura PARUS, estem realitzant prop de la collada de Toses (el Ripollès, Girona).

Dissabte 10 de gener, tot i que va estar nevant tot el matí i la temperatura no va pujar de -4ºC, vam poder capturar 163 pardals d'ala blanca i observar un estol de més de 300 exemplars que no van ser capturats. Entre les captures destacar 132 anellaments i 31 autocontrols (30 d'aquest hivern i un que havia sigut anellat per nosaltres el març de 2006). Anelladors: Ángel Fernández, J.C. Fernández-Ordóñez, Ernest García, Ignasi Toranzo, Jordi Rodríguez i Elena Obón.


Us recordem que estem marcant els pardals d'ala blanca amb codis de colors, alguns amb anelles amb inscripció, altres simplement amb combinacions de colors. Aquests ocells solen ser confiats quan apareixen prop d'estacions d'esquí, aparcaments, albergs, vorals d'algunes carreteres i altres zones urbanitzades d'alta muntanya. Si veieu algun exemplar marcat us agrairíem que ens ho comuniquéssiu al nostre correu. També trobareu més informació del seguiment a l'apartat corresponent del nostre web.

També trobareu un minireportatge del nostre seguiment al bloc Birds in Spain.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada