diumenge, 28 de febrer del 2010

Nova jornada al pirineu

Collada de Toses. Foto Ignasi T.
Avui hem tornat a pujar a la Collada de Toses, a fer la que pot ser l'última jornada d'anellament de pardal d'ala blanca (Montifringilla nivalis) d'aquest hivern. Com sempre, hem sortit de Lliçà d'Amunt a les 05:00, i, com sempre, hem fet la paradeta a les 06:00 per prendre un café a Ripoll. Allà ha sigut el punt de reunió de tota la colla. En aquesta ocasió, per part del Grup Parus, hem anat Angel Fernández, Jordi Rodri, Ignasi Toranzo i Antonio España. Avui també han vingut amb nosaltres Paco Bonilla, Silvia Bonilla, Yolanda Gallardo, Guillem Chacón i Elimar Castillo. Gràcies a tots per la ajuda que hem rebut per la seva part.
Grup de pardals d'ala blanca. Foto Ignasi T.

El matí no ha estat tan fred com en altres ocasions, i el vent ha bufat a estones, però poca cosa. Més que la maeteorologia, el que ens ha molestat de veritat ha sigut el fet de veure que algú ha estat dintre de la caseta que tenim muntada a la menjadora per fer aquest estudi, i a serrat algúns taulons. Mai hem dit res per que alguns aprofiten la cabana per fer fotos, però que facin malbé una cosa que no els pertany, ens molesta de veritat. Si us plau, si algú torna a ficar-se dintre de la nostra cabana, respecteu aquest material. Sempre ha estat senyalitzat amb cartells indicatius de la nostra activitat, tant a dintre de la cabana com a fora. Sigueu respectuosos amb el nostre material i amb la nostra feina.



Jordi Rodri, Paco Bonilla i Ignasi Toranzo anellant un dels pardals. Foto A. España


Mascle de Verderola (Emberiza citrinella), malauradament no anellat... Foto Ignasi T.

Per el que a la jornada es refereix, ha sigut tot un èxit. Amb els 151 pardals d'ala blanca anellats avui, hem superat la xifra de 1000 pardals des-de que vam començar a fer aquest projecte allà al 2005. A aquest 151 d'avui, hem d'afegir 5 caderneres (Carduelis carduelis) que també hem anellat.

Els que hem gaudit d'aquesta jornada. Foto Yolanda Gallardo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada