dimarts, 22 de juny de 2010

Recuperació d'un falciot negre a Mollet del Vallès

El passat 15 de juny un particular va portar un falciot negre (Apus apus, en castellà vencejo común), que havia trobat al carrer, a un clínica veterinària de Mollet del Vallès... L'exemplar semblava ferit i no podia volar...

Falciot negre (Apus apus) capturat i anellat al
riu Congost, Granollers (Foto: Ignasi Toranzo).


De la clínica va ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa (Santa Perpètua de la Mogoda), on va ser revisat per l'equip veterinari i es va poder diagnosticar que presentava fractura del cúbit-radi de l'ala dreta. Degut a aquestes greus ferides va ser sacrificat, doncs no era possible la seva recuperació i retorn a la natura en condicions òptimes.

Doncs bé, aquest falciot negre portava una anella, i gràcies a aquesta vam poder saber que era un dels 20 exemplars que s'havien anellat el passat 17 d'abril al riu Congost, al seu pas per Granollers. Aquell dia el grup d'anellament PARUS va ser convidat, pel Consorci del Besòs, a participar en les activitats del 'Congost Viu' que es van cel·lebrar a l'Espai Natural de Can Cabanyes.

Aquí teniu un resum de les dades d'aquest falciot i un mapa mostrant la distància entre el lloc d'anellament i on va ser trobat ferit.

Anellat el 17.04.2010 al riu Congost, Granollers (Barcelona).
Trobat ferit el 15.06.2010 al casc urbà de Mollet del Vallès (Barcelona), el mateix dia ingressa al Centre de Recuperació de Torreferrussa.

Recuperat a uns 6 km (al sud-oest) i després de 59 dies.Esperem que sigui la primera d'altres recuperacions d'aquesta espècie...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada