diumenge, 3 d’octubre del 2010

Dia Mundial dels Ocells a Santa Eulàlia de Ronçana

El passat diumenge 26 de setembre, com cada any, vam celebrar el Dia Mundial dels Ocells, amb la presència d'unes 200 persones al parc de Can Font de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental, Barcelona). Vam poder gaudir dels tallers preparats pels diversos grups que ens apleguem durant aquesta jornada.

L'anellament va causar gran expectació entre la gent
(Foto: Ignasi Toranzo)

Els més matiners vam gaudir d’una excursió d’observació d'ocells, per la llera del riu Tenes, organitzada pel Grup d'Ornitologia del Tenes (GOT), tot seguit nens i pares van gaudir dels diferents tallers que vam oferir els diferents grups de natura, des de les menjadores amb cacauets per mallerengues fins al taller de caixes-niu. En aquesta edició vam fer dos nous tallers, un de macroinvertebrats de riu, fet per la gent de Projecte Rius i un altre de manualitats amb material reciclat fet pel grup Meles meles.

El blauet no falta a la cita anual a Sta. Eulàlia (Foto: Ignasi Toranzo)

Els resultat de les captures:

- blauet (Alcedo attis) - 1
- rossinyol bord (Cettia cetti) - 2
- mallerenga carbonera (Parus major) - 1
- pit-roig (Erithacus rubecula) - 1
- cuereta torrentera (Motacilla cinerea) - 1
- merla (Turdus merula) - 1
- raspinell (Certhia brachydactyla) - 2

Per finalitzar la jornada es va alliberar un xoriguer (Falco tinnunculus) procedent del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Tot seguit vam fer un pica-pica, preparat per la gent de les AMPAs de les escoles de Santa Eulàlia.

Alguns dels membres de PARUS que vam realitzar
aquesta educativa jornada (Ignasi, Jordi i Pere)


Aquesta jornada la vam realitzar entre els membres de PARUS: Ángel Fernández, Ignasi Toranzo, Pere Miralles i Jordi Rodríguez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada