dilluns, 14 de febrer del 2011

Anellament de merles d'aigua

Aquest passat dissabte, dia 12, hem pujat fins a Campdevànol per fer una sessió d'anellament científic al riu Freser. L'objectiu d'aquesta jornada era prospectar un tram d'aquest riu per tal d'anellar merles d'aigua (Cinclus cinclus). Aquesta espècie tan peculiar és un dels millors bioindicadors de la qualitat dels cursos d'aigua de les nostres serralades. Està demostrat que al més mínim signe de contaminació abandona el tram de riu on habita per trobar aigües més netes, ja que la seva dieta alimentària principal es basa en insectes aquàtics i les seves larves.

Un dels quatre exemplars de merla d'aigua anellats en aquesta jornada.

Jaime i Gonzalo ficats al riu per tal d'extraure les merles de les xarxes.

Aquesta jornada tenia també un altre objectiu. Comprovar mitjançant les mides biomètriques d'aquesta espècie, les diferències entre mascles i femelles. En total es van a anellar quatre individus (tres femelles i un mascle), dels quals farem un seguiment en els propers mesos per tal de veure els seus moviments en aquest tram de riu, ja que són ocells molt territorials. També es van a anellar dues merles (Turdus merula).

Posant-li l'anella.

Preciós exemplar de merla d'aigua (Cinclus cinclus).

Ens hem trobat per fer aquesta interessant i freda jornada: Antonio España, Jordi Rodríguez, Gonzalo Agudo i Jaime Resano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada