diumenge, 4 de setembre de 2011

Jornada agredolça a Tordera

Aquest passat divendres, dia 2, membres del Parus van tornar a provar sort a la desembocadura del riu Tordera. Aquesta zona ja havia donat grates sorpreses altres cops que el grup havia anat anellar abans, i anàvem amb la esperança de que en aquesta ocasió fos així també.

En principi l'objectiu eren les orenetes i les cueretas groges que solen utilitzar aquest canyissars com dormider, però aquest objectiu se'ns va trencar per muntar les xarxes una mica tard a causa d'un gran embús de trànsit que ens va fer retardar molt. Així que vam aprofitar per a muntar algunes xarxes paral·leles al canyís i altres creuant el riu.

La jornada va començar molt bé, ja que ens van caure tres juvenils de Corriol petit (Charadrius dubius).

Un dels juvenils de corriol petit (Charadrius dubius)

Després, la sort ens va seguir somrient en trobar a la xarxa la sorpresa de la tarda, un juvenil de martinet menut. Aquest és el primer anellat per el Parus, així que l'alegria va ser enorme. Acostumats a corriols i xibitones, això va superar les nostres expectatives de llarg.

El martinet menut, la captura de la nit

Detall del cap

Ja ens donàvem per satisfets amb aquesta captura, quan poc abans de recollir les xarxes, vam capturar un territ menut (Calidris minuta). Va ser increïble, el segon que s’anella en el grup, després de molts anys que es va anellar el primer.