dissabte, 28 de juny del 2014

Anellant per Aragó

El cap de setmana del 14 de juny alguns membres del grup PARUS van estar per la zona aragonesa dels Monegros gaudint de la fauna i flora d'aquesta agresta comarca. 


Entre les moltes espècies que van poder observar destaquen: l'Aufrany, Milà negre, Milà reial, Xoriguer comú, Aligot comú, Àguila mançenca, Voltors, Mussol banyut, Mussol comú, Cigonyes, Gralla de bec vermell, Cornelles, Gaig blau, Oriol, Capsigrany comú, l'Abellerol, Puput, Còlit ros, Calàndria, Alosa, Terrerola vulgar, Cogullada vulgar, Cogullada fosca, Pardal roquer, Cruixidell, Passerell comú, Cadernera, Gafarró, Verdum, Trobat, Tallareta cuallarga, Tallarol trencamates, Bitxac comú, Oreneta comuna i Oreneta cuablanca.


En quant a l'anellament, les condicions meteorològiques no van ser les més idònies, ja que ens va acompanyar durant tota la jornada un cerç d'intensitat considerable, raó per la qual les xarxes no van ser molt eficaces.





Seguint la dinàmica d'altres anys, hem valorat la població de les diferents espècies característiques d'aquesta zona i hem anellat alguns exemplars pel seu posterior seguiment.

Com sempre una experiència inoblidable. 

Agraïr un any més a l'ICO (Institut Català d'Ornitologia) i a INAGA (Institut Aragonés de Gestió Ambiental) la gestió i la tramitació de les autoritzacions pertinents per poder realitzar els nostres projectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada