dilluns, 22 de juny del 2009

Anellament de gavines corses al delta de l’Ebre


El passat dissabte, quatre membres de PARUS (Ángel Fernández, Joan Carles Fernández-Ordóñez, Elena Obón i Ignasi Toranzo), vam anar al parc natural del delta de l’Ebre, a la punta de la Banya, a col·laborar en el vint-i-unè anellament de polls de gavina corsa (Larus audouinii).

En total vam ser unes 80 persones, que els responsables del parc natural van dividir en 10 grups. A cada grup hi havia un encarregat de posar l’anella metàl·lica, un altre de posar l’anella de PVC (blanca amb quatre dígits negres) i un altre d’anotar les dades, a més la feina de tots de cercar gavines sota arbustos, fustes, plàstics i qualsevol cosa que pogués haver arribat surant a la costa...



Aquí podeu veure un mapa amb recuperacions (moltes d'elles visuals) de gavina corsa a Catalunya:


Font: www.sioc.cat

El grup d'Ignasi i Joan Carles va anellar 49 gavines i el d’Ángel 41, mentre que Elena va estar prenent mostres de sang, amb un altre grup. Un altre grup va anellar 60 pollets i els altres, la majoria, no van superar els 20 anellaments.

En aquest missatge podeu veure algunes fotografies, del company Ignasi, de l’anellament de les gavines.

Ens van regalar a tots els participants una samarreta commemorativa del vintè aniversari de l’anellament. L'aniversari realment va ser l’any passat però per causes meteorològiques no es va poder celebrar llavors. Ens van oferir un pica-pica just quan vam acabar l’anellament, ja gairebé de nit, a l’entrada de les salines de la punta de la Banya.

Gràcies a Joan Mayné (encarregat del Centre de Fauna de Torreferrussa) per haver-nos donat aquesta oportunitat de poder participar en aquesta activitat. També agrair al personal del parc i de l’organització el seu suport (Cisco Vidal, Dani Oro, Albert Bertolero, Toni Curcó, David Bigas i Carles Domingo). Des d'aquí volem dedicar aquesta jornada al nostre company Jordi Rodríguez, que no ens va poder acompanyar. Jordi, t'estimem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada