diumenge, 9 de gener del 2011

Pica-soques blau i el vent

Aquest dissabte 10 de gener de 2011, uns quants membres de PARUS varem anar a inspeccionar noves zones d'anellament i amb l'idea de fer un anellament de pica-soques blau (Sitta europaea) al peu del Montseny.

Després de la inspecció nocturna de la zona, i seriosos dubtes sobre on anellar, ja que les ràfegues de vent eren intenses, ens varem creuar amb una geneta que anava tant despitada com nosaltres, mentre un gamarús semblava que se'n fotés de nosaltres avançant a l'hora que nosaltres avançàvem amb el cotxe. Per fi muntàrem xarxes a Can Canals, prop de Gualba.
Vam tenir sort i, tot i que no s'observaven molts ocells per la zona, capturàrem un pica-soques blau. Com feia molt vent, vam decidir no muntar moltes xarxes, un total de 6 xarxes.

El protagonista de la jornada, el pica-soques blau (Sitta europaea). Foto: Ignasi Toranzo

També el confiat pit-roig (Erithacus rubecula) ens va visitar. Foto: Ignasi Toranzo

Poques captures, però una zona nova on anar a anellar pica-soques, en total 10 captures de 6 espècies diferents:

- merla (Turdus merula) - 1
- pica-soques blau (Sitta europaea) - 1
- pit-roig (Erithacus rubecula) - 5
- tallarol capnegre (Sylvia melanocephala) - 1
- tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) - 1
- bruel (Regulus ignicapillus) - 1

Una jornada de retrobament i conversa amb els amics. Foto: Ignasi Toranzo

Total que a les 11 h, per culpa d'Ángel i Jordi que van començar a tocar el tema gastronòmic: pop a la gallega, garrí al forn, etc..., vam arribar a la conclusió que hi sobràvem, i davant de dos possibles opcions, ja podeu imaginar, vam decidir l'opció B anar a fer l'aperitiu, unes braves, chocos, cerveseta, etc...
Fotos, poques i no gaire bones. Culpables aquesta vegada l'ocell no parava de moure's, Ángel tampoc, Jordi ni per domador de pingüins i Ignasi que no on enfocava. Com no també culpable el vent, i el sol de primera hora, etc... encara han sortit massa les fotos.

Un bruel (Regulus ignicapillus) va ser l'últim dels ocells anellats. Foto: Ignasi Toranzo

Recollint i pensant ja amb el vermut que ens esperava. Foto: Ignasi Toranzo

Una jornada poc productiva en anellament i molt productiva en calories, els participants Ignasi Toranzo, Jordi Rodríguez i Ángel Fernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada