dimarts, 4 de gener del 2011

Segona jornada de fringíl.lids (02-01-2011)

Donç ja està aquí el 2011, i amb ell seguim amb la segona jornada de fringíl.lids a Can Manent. Com sempre, hem quedat allà a les 06:30 per començar a muntar les xarxes. Angel, com sempre també, només arribar, va encendre el foc per que escalfés l'estació d'anellament per tal que, quan arribéssim de muntar, recuperem una mica d'escalfor (tot i que aquest matí no ha estat gens fred, no com com altres vegades que no ens sentíem els dits...)

Mascle de lluer
Les menjadores posades a Can Manent des.de ja fa setmanes, segueixen donant molts bons resultats. Una gran varietat d'ocells, apart dels fringíl.lids, troben aquí un lloc que els facilita la feina diària de trobar menjar. A canvi, es clar, de record es porten una petita anella. Creiem que surten guanyant amb el canvi...

Membres del grup a les xarxes davan d'una de les menjadores

Avui hem anellat el 5é. durbec d'aquest hivern. Està clar que aquesta espècie es molt més abundant que altres anys. A veure si tenim la sort de poder contar amb aquesta espècie a finals de febrer, que es quan organitzem el Segon curs d'identificació de fringíl.lids
Magnífic exemplar de mascle de durbec.
Quin ocell mes imponent.
Els resultats d'aquesta jornada han estat molt i molt bons. 134 ocells anellats, de 15 espècies diferents. Aquest ès el llistat final d'aquesta jornada:

52 lluer (Carduelis spinus)
16 gafarró (Serinus serinus)
16 cadernera (Carduelis carduelis)
17 Pinsà comú (Fringilla coelebs)
1 durbec (Coccothraustes coccothraustes)
2 verdum (Carduelis chloris)
2 picot garser gros (Dendrocopos major)
2 pardal de bardissa (Prunella modularis)
9 tallarol de casquet (Sylvia atricapilla)
2 mallerenga blava (Parus caeruleus)
8 mallerenga carbonera (Parus major)
1 tallarol capnegre (Sylvia melanocephala)
3 cargolet (Troglodytes troglodytes)
1 pardal comú (Passer domesticus)
2 pitroig (Erithacus rubecula)
Em fet aquesta jornada Valentí Costafreda, Angel Fernández, Ignasi Toranzo, Jordi Rodri, Antonio España, Ricard Costafreda, Antonio Toranzo, Laura Noriega, Sandra Gurri y Fermín Rodríguez. Com quasi sempre, les fotos son de l'Ignasi (està en tot aquest home, neteja les menjadores, monta xarxes, las desmonta, anella, fa fotos... moltes gràcies noi ¡¡ ).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada