dissabte, 14 de maig del 2011

Recuperació a Suïssa... Suisse, est la Suisse

Ens arriben bones notícies, molt bones notícies, que volem compartir amb tots vosaltres! Aquests dies en envien dades d'una troballa ben interessant d'un dels pardals d'ala blanca (Montifringilla nivalis) que vàrem anellar a Toses (Girona). Ens diuen que han trobat un d'aquests ocells, malauradament mort, a la localitat muntanyenca de Tschappina, a Suïssa!!

Aquí teniu un mapa on podeu veure en vermell el lloc d'anellament (on l'ocell passava l'hivern) i en blau el lloc on s'ha trobat mort:


Aquestes són les dades de l'anellament i la recuperació:

Lloc d'anellament: Toses, Girona
Data d'anellament: 2 de gener de 2009

Lloc de recuperació: Tschappina, Graubündun, Suïssa
Data de recuperació: 10 de març de 2011

Distància: 758 km
Temps: 797 dies (2 anys i 2 mesos)

Detall del cap de l'exemplar trobat a Suïssa,
quan va ser anellat a Catalunya (Foto: Ignasi Toranzo)


Després d'haver passat un hivern "dolent", pel que es refereix a l'hivernada dels pardals d'ala blanca al Pirineu Oriental català, aquesta notícia fa que PARUS s'animi a continuar la tasca realitzada, durant els darrers hiverns, per tal de conèixer més i millor la fenologia migratòria i hivernant d'aquesta espècie. Aquesta no és la primera vegada que fem una recuperació d'un pardal d'ala blanca, doncs ja havíem capturat fa uns anys, a Toses, un exemplar que havia estat anellat a Àustria (amb anella alemanya).

Tant de bo puguin continuar aquestes recuperacions, tant d'ocells que van com d'ocells que venen, és ja d'esperar amb els més de 1.000 pardals d'ala blanca que PARUS ha anellat, a l'hivern, a Catalunya... D'altra banda sembla que, actualment, no hi ha gaires investigadors ni anelladors que treballin amb aquesta espècie al centre d'Europa...

Gràcies a tots i totes els que heu fet possible aquesta recuperació, tots treballant per tal de conèixer més sobre la biologia del pardal d'ala blanca. En especial, agrair l'esforç, el treball, la tossuderia, la dedicació, l'energia, la bona fe, el seu coratge sovint temerari i l'amistat sincera i cordialitat desmesurada del nostre gran amic Ángel Fernández! Gràcies Ángel!

Ángel, alegre i en plena feina (Foto: Ignasi Toranzo)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada