dimarts, 24 de maig del 2011

Segona jornada a Tardienta


Fantàstic cap de setmana el que hem viscut els membres de PARUS a Tardienta (Osca), aquests passats divendres i dissabte (dies 20 i 21). Ens hem tornat a veure amb els membres de PARUS-Aragón i hem fet una de les millors jornades d'anellament que recordem en aquest 10 anys de funcionament del Grup. Això sí, l'escalfor, el cansament i els mosquits han sigut el "preu" que hem pagat a canvi.

El divendres, quan van arribar per la tarda, van a anar a veure zones per tal de muntar xarxes pel dia següent. Ja de pas, vam anellar un parell de polls de cornella (Corvus corone corone). Aprofitant que érem a aquesta zona, i que vam escoltar torlits, vam muntar una xarxa per veure si podíem anellar-ne algun. Poc després de muntar-la, va caure un exemplar. És impressionant aquest ocell... Una vegada vam complir amb aquest objectiu, el següent era veure si podíem agafar unes gralles de bec vermell (Pyrrhocorax pyrrhocorax) que hi havia a unes cases abandonades. També vam estar de sort i vam anellar quatre. Aquesta tarda-nit, va resultar molt profitosa...

Al dia següent vam anar a zona de secà, i vam muntar un munt de xarxes. L'objectiu en aquesta ocasió era anellar ocells típics d'aquest ecosistema. Aquí vam tornar a estar de sort (bé, sort no, treball, molt treball per a assolir aquest objectiu...), i tant la quantitat d'espècies anellades, com la varietat ens va deixar molt satisfets. El total d'ocells anellats aquest dia va ser 69, de 13 espècies diferents. Són aquests:

- trobat (Anthus campestris) - 8
- cogullada vulgar (Galerida cristata) - 2
- cogullada fosca (Galerida theklae) - 11
- tallareta cuallarga (Sylvia undata) - 9
- tallarol trencamates (Sylvia conspiscillata) - 15
- còlit ros (Oenanthe hispanica) - 6
- passerell (Carduelis cannabina) - 4
- cadernera (Carduelis carduelis) - 1
- bitxac comú (Saxicola torquata) - 3
- cruixidell (Emberiza calandra) - 3
- pardal roquer (Petronia patronia) - 4
- bosqueta vulgar (Hippolais polyglotta) - 1
- cucut reial (Clamator glandarius) - 2

Cucut reial (Clamator glandarius)

Tallarol trencamates (mascle) (Sylvia conspicillata)

Tallareta cuallarga (Sylvia undata)

Gralla de bec vermell (Pyrrhocorax pyrrhocorax)

Membres de PARUS

Poll de cornella (Corvus corone corone)

Mascle de còlit ros (Oenanthe hispanica)

Trobat (Anthus campestris)

Cogullada fosca (Galerica theklae)

Hem fet aquestes dues espectaculars jornades Carlos Xamani, per part de PARUS-Aragón, i per part de PARUS-Catalunya, Ángel Fernández, Emilio Pagani, Ignasi Toranzo, Manuel Flores i Antonio España. Les fotos són d'Emilio, Ignasi i Antonio.
Volem donar tot el nostre ànim i recolzament al nostre company Ángel, doncs el seu cotxe va quedar malmès per un petit accident que vam tenir dissabte, quan ja vam recollir les xarxes i ens disposàvem a anar a una altra zona. Afortunadament a ningú ens va passar res...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada