dilluns, 14 de novembre del 2011

Nova jornada d’estudi del Rossinyol del Japó a la Serra de Marina

El passat dissabte 12 de novembre varis membres del Grup Parus van realitzar un altre jornada per capturar Rossinyol del Japó (Leiothrix lutea) a la Serra de Marina.

Detall del Cap del Rossinylo del Japó (Foto: Frederic Sánchez)
 Jornada amb molts convidats, més tranquil•la que la anterior degut a que el pas migratori d’espècies com els tallarols es va terminant, però cal destacar la presencia d’una gran quantitat de pit-rojos europeus que s’han instal•lat a la serra per passar l’hivern. 

Membres del grup agafant ocells de le xarxes (Foto: Ignasi Toranzo)

A més dels 5 Rossinyols del Japó es van capturar:

- pit-roig (Erithacus rubecula) - 39
- tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) - 16
- merla (Turdus merula) - 4
- rossinyol del Japó (Leoithrix lutea) - 5
- mallerenga blava (Parus caeruleus) - 1
- bruel (Regulus ignicapillus) - 1
- pardal de bardissa (Prunella modularis) - 5
- mallerenga cuallarga (Aegithalos caudatus) - 1
- tallarol capnegre (Sylvia melanocephala) - 2
- pinsà (Fringilla coelebs) - 5
- rossinyol bord (Cettia cetti) - 1

Un total de 80 individus de 11 especies diferents.

Membres del grup en plena feina d'anellament (Foto: Ignasi Toranzo)
Com ja es va explicar en la entrada anterior l'estudi del Rossinyol del Japó consisteix en esbrinar mitjançant coloració el sexat i datat dels individus, esbrinar les mudes i la seva possible datació i calcular la població i distribució dels mateixos a les zones d'estudi.

Per el estudi s'agafan diferents dades i messures del Rossinyol: bec, tars, ala, pes, etc.  (Fotos: Ignasi Toranzo e Irene Arroyo)

Aquesta jornada va ser possible gràcies a la participació de: Gonzalo Agudo, Irene Arroyo, Jordi Rodríguez, Assumpta Bosch, Jorge, Antonio España, Manuel Flores Sergio Hernández, Joan Elias, Frederic Sánchez e Ignasi Toranzo.


 NUEVA JORNADA DEL ESTUDIO DEL RUISEÑOR DEL JAPÓN

El pasado sábado 12 de noviembre varios miembros del Grup Parus realizaron otra jornada para capturar Ruiseñor de Japón (Leiothrix lutea) en la Sierra de Marina.
Jornada con muchos invitados, más tranquila que la anterior debido a que el paso migratorio de especies como las currucas esta terminando, pero hay que destacar la presencia de una gran cantidad de petirrojos europeos que se han instalado en la sierra para pasar el invierno.
Además de los 5 ruiseñores del japón se capturaron un total de 75 individuos de 10 especies diferentes.
Como ya se explicó en la entrada anterior el estudio del Ruiseñor de Japón consiste en averiguar mediante coloración el sexado y datado de los individuos; averiguar las mudas y su posible datación y calcular la población y distribución de los mismos en las zonas de estudio.
Esta jornada fue posible gracias a la participación de: Gonzalo Agudo, Irene Arroyo, Jordi Rodríguez, Assumpta Bosch, Jorge, Antonio España, Manuel Flores, Sergio Hernández, Juan Elías, Frederic Sánchez y Ignasi Toranzo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada