dimecres, 14 de desembre del 2011

Jornada agredolça la serralada de Marina

Una vegada més, diversos membres de PARUS es van trobar a la Serralada de Marina per capturar rossinyols del Japó.

El rei de la jornada: un rossinyol del Japó anellat

A mesura que anem internant-nos més en l'hivern, els matins són més freds i, en aquest cas, amb una gran quantitat d'humitat. Això va fer que les primeres batudes anessin més fluixes que en altres ocasions, però al llarg del matí el nombre de captures es va anar estabilitzant. En aquestes, es van capturar principalment pit-rojos i tallarols de casquet, també vam poder gaudir de diversos pardals de bardissa i alguns pinsans comuns.

Sergio extraient una femella de tallarol de casquet de la xarxa
Cap a les 10 del matí, quan les xarxes començaven a estar en ple rendiment, van començar a arribar cotxes i més cotxes replets de caçadors i gossos de cacera. S'havia autoritzat en la serralada una batuda per a la caça de senglars i una de les partides de gossos sortiria des de l'ermita. Així que, sense pensar en les xarxes que estaven col·locades, ni en la quantitat de boletaires que podria haver-hi a la serra un dissabte per aquestes dates, van deixar anar un munt de gossos que van començar a bordar i donar voltes per tots els racons de la serra. A pesar de que vam aixecar les xarxes, no vam aconseguir evitar que trenquessin algunes. A més a un dels membres del Grup se li va punxar una roda.


Una batuda de caçadors i els seus gossos van acabar amb la nostra jornada
Malgrat això, ens vam anar amb el consol d'haver capturat 4 rossinyols del Japó per a l'estudi que està realitzant el Grup, sobretot perquè un d'ells estava anellat!

En les fulles d'anellament es recullen totes les dades de cadascuna de les aus capturades
En total es van capturar 54 ocells de 9 espècies diferents:

- Pit-roig (Erithacus rubecula) – 24
- Tallarol de casquet (Sylvia atricapilla) - 13
- Rossinyol del Japó (Leoithrix lutea) - 4
- Mallerenga blava (Cyanistes caeruleus) - 1
- Pardal de bardissa (Prunella modularis) -6
- Mallerenga carbonera (Parus major) - 1
- Tallarol capnegre (Sylvia melanocephala) - 1
- Pinsà comú (Fringilla coelebs) - 3
- Tord comú (Turdus philomelos) -1



PARUS en plena feina

Aquesta jornada va ser possible gràcies a: Jordi Rodríguez, Ignasi Toranzo, Emilio Pagani, Frederic Sánchez, Irene Arroyo, Jonathan, Joan Elias, Fermín Rodríguez, Jorge de Pedro i Sergio Hernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada