divendres, 4 de maig del 2012

Xoriguers

En el nostre Grup, sempre ens hem caracteritzat per la varietat d'ambients en els quals solem anellar, ja sigui prop de la costa, en cursos fluvials, en zones de secà o en alta muntanya. Ara se'ns obre una altra possibilitat amb l'adquisició de nou material, gràcies al com podrem accedir a les rapinyaires diurnes.  Ja hem anellat alguna vegada alguna rapinyaire, però ha estat alguna cosa casual, no buscat.
Comencem a usar aquests nous paranys al febrer, aconseguint al primer intent la captura d'una femella de xoriguer comú.


Primer intent i primer anellament. Femella de xoriguer comú (Falco tinnunculus) a Ripollet


 Vist l'èxit d'aquest nou mètode de trampeig, varem adquirim un parell de paranys més i seguim provant. El segon intent també va a ser tot un èxit. Aquesta vegada va a ser a Lleida. Es va observar un grup de xoriguer petit que venien en migració, i aconseguim anellar un exemplar, femella també, com en el cas del xoriguer comú.


Exemplar femella de xoriguer petit (Falco naumanni) anellat a Lleida

En aquest mes de maig, hem seguit amb aquests anellaments en el Vallès, i hem pogut anellar dos exemplars més de xoriguer comú. En aquest cas, el mascle i la femella en una zona de Ripollet.
Tenim previstes properament unes sortides a zones d'Aragó pròximament (Terol i Osca), on esperem seguir ampliant el nombre de anellaments d'aquestes meravelloses aus que són les rapinyaires diürnes.

Femella jove (euring 5) de xoriguer comú

Mascle  de xoriguer comú

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada