diumenge, 13 de maig del 2012

Les aventures d'un pollet de rossinyol

El passat dilluns dia 07 de maig del 2012, realitzant una jornada d'educació ambiental amb l'escola la Falguera  de Vilanova del Vallès, en la ribera del riu Mogent, vàrem tenir una molt agradable sorpresa.
L'activitat consistia en realitzar un taller d'anellament i coneixement de la fauna del riu, dins del taller d'anellament les captures es succeïen repetidament amb l'admiració dels nens de primer, per la quantitat i diversitat de la jornada. Entre elles teníem un rossinyol (Luscinia megarhynchos) ja anellat amb l'anella L744152, després de agafar les mesures i l'estat de l'ocell el vam alliberar, remarcant als alumnes l'importància de les recuperacions dels ocells anellats.

Rossinyol (Luscinia megarhynchos). Foto arxiu de PARUS

La sorpresa va caure en arribar a casa i comprovar que aquella anella va ser col·locada al ocell...l'any 2003, exactament el dia 21 de juliol del 2003 per el nostre company Valentí, es a dir fa quasi 9 anys.
Per aquells temps el rossinyol era un pollet acabat de sortir del niu i fent les seves primeres volades pel riu Mogent va caure a les xarxes que el nostre jove grup d'anellament teníem distribuïdes pels voltants a fi de fer un anellament dels pollets que abundaven per arreu, ara ja és tot un mascle cantaire, fort i amb molt bon estat de salut, segons vam comprovar.

 Rossinyol (Luscinia megarhynchos). Foto arxiu de PARUS
Tenint en comte que els rossinyols passen l'hivern al sud del Sàhara, entre les anades i vingudes, el nostre protagonista se posat entre les ales, aproximadament, la esgarrifosa xifra d'uns 60.000 o 65.000 kilòmetres, tota una proesa per un ocell que no pesa més de 20 grams. Recordem que la circunferencia de la terra per l'equador es aproximadament de 40.000 kilòmetres, el nostre amic ha fet una volta i mitja a la terra.
Esperem tornar-lo a trobar en els darres anys i desitjar-li tota la sort per anar sumant rècords i fites.

Rossinyol (Luscinia megarhynchos). Foto arxiu de PARUS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada