dijous, 6 d’octubre del 2011

Dia mundial de les aus a Santa Eulalia

El passat diumenge 2 d'octubre, Grup PARUS va tornar a participar en la celebració del Dia Mundial de les Aus, al parc de Can Font de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental, Barcelona).
 

Els nens són els que més van gaudir durant tota la jornada

Al llarg del matí unes 100 persones van poder conèixer, mitjançant aquesta jornada d'anellament, les aus més comuns que poden trobar en aquestes dates al seu entorn més proper. A més a més, un cop realitzada la primera batuda, els més matiners van poder gaudir d'una excursió ornitològica, a traves del riu Tenes. I més tard, al llarg del matí, la jornada d'anellament va ser acompanyada de tallers per a nens i pares organitzats pel Grup d'Ornitologia del Tenes (GOT), des del taller de menjadors amb cacauets per mallerengues, passant per el taller de dibuixos, fins al taller de construcció de caixes-niu.

En total es va capturar una cinquantena d’aus, entre les quals van destacar en nombre els tallarols de casquet (Sylvia atricapilla), que es troben en ple pas migratori, i els pit-rojos (Erithacus rubecula). Com cada any, no podia faltar el cridaner blauet (Alcedo athis) i les estilitzades cueretes torrenteres (Motacilla cinerea).
Jordi explicant les principals característiques del blauet

També vam poder gaudir d'un dels ocells més petits d'Europa, el bruel (Regulus ignicapillus), merles (Turdus merula), rossinyols bords (Cettia cetti), mallarengues carboneres (Parus major) i alguna boscarla de canyar (Acrocephalus scirpaceus).

Anellament d’un pit-roig

Per clausurar la jornada es va alliberar una parella de xoriguers vulgars (Falco tinnunculus) provinents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa. Finalment, per acomiadar-nos i comentar les impressions del matí acabem amb un pica-pica. 

Aquesta jornada va ser realitzada per Jordi Rodríguez, Ángel Fernández, Ignasi Toranzo, Antonio España, Manuel Flores i Sergio Hernández.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada