diumenge, 11 de novembre del 2012

El primer Mosquiter de doble ratlla del grup

Dimarts dia 6 de novembre el nostre company de grup Carles Furquet, va anellar el primer Mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus) que anella membres del nostre grup.
Aquest petit mosquiter recorda una mica al bruel (Regulus ignicapilla) per la seva cella groguenca que li arriba quasi fins el clatell i la llista ocular fosca, així com la dobla franja alar blanca i la indistinta franja tènue pileal central.
Aquesta au abunda en els boscos tant de terres baixes com montans de la seva àrea de distribució, i a l'hivern també es troba en terres cultivades. El seu àmbit de cria s'estén des dels Urals cap a l'est fins a la Xina, al nord de l'Himàlaia i les seves cadenes muntanyoses associades. El seu hàbitat d'hivern és el bosc de fulla ampla de terres baixes, de manera que és rar veure-ho al nord de l'Índia oriental, passant els hiverns en el Sud-est Asiàtic tropical. A finals de setembre i octubre alguns exemplars es poden allunyar fins a Europa Occidental, fins arribar a les nostres contrades molt ocasionalment, barrejat amb els mosquiters comuns (Phylloscopus collybita).

Primer Mosquiter de doble ratlla (Phylloscopus inornatus) anellat per membres del grup. Foto Carles Furquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada